Söktext
 Upp   Ned   Mittemellan 

Visst finns jultomten!  · 2006-12-22 19:28   (1 komm.)


Är inte ”jultomteriet” ett skådespel med vissa givna underförstådda förutsättningar som omfattas mer eller mindre alltefter deltagarnas ålder och roller?

Med förvåning lyssnar man i dessa dagar till dem som ondgör sig över att deras barn på ett eller annat sätt (i förskolan kanske?) har fått veta sanningen om jultomten.

Med lika stor förvåning kan man höra dem som försöker vara absolut rättänkande och ärliga gentemot sina barn och anstränger sig för att verkligen tala om för dem hur utomordentligt fel det är att tro att jultomten verkligen finns!

Jag vet inget barn (i alla fall under tonåren) som inte med liv och lust spelar med när jultomten kommer på besök oberoende av att de vet att tomten är någon som har klätt ut sig, antingen någon som är känd eller någon okänd. Förvånansvärt ofta bryr de sig inte ens om vem det är!

Vem går väl hem med barnen efter en teaterföreställning och tror att den är förfelad om man avslöjar skådespelarnas identitet?

Var ärlig: Tomten finns! God Jul!


 
avdelning: Allmänt   ämne:  

Planera Umeås framtid med förståndet! Juvelen Ön i Umeå


kommentarer

  1. Av  Dag Lindgren  2007-01-19 08:57    #

    Jultomten har visst funnits, St Nicolaus levde för 1600 år sedan i södra Turkiet


kommentera:

 
     
 
 
 
Upp
Om du misstänker att jag inte fått din kommentar: Skicka samma kommentar igen! Jag vill gärna visa din kommentar om den rör artikeln men har inte själv kontroll över att alla servrar fungerar... / Tore