Söktext
 Upp   Ned   Mittemellan 

Lättöl på burk  · 2006-07-04 22:48   (1 komm.)


Varför är det så svårt att hitta lättöl tappat på burk, när det är så lätt att hitta alla andra ölstyrkor med alla tänkbara varumärken i burkförpackning?

Är det kanske för att så långt möjligt försöka styra över kunderna till starkare ölsorter som ger bryggarna mera förtjänst?

Är det för att efterfrågan på lättöl är för liten? Vad är i så fall den fördel med flaskorna som gör att de passar bättre för små försäljningsvolymer?

Om ölburkstorlekar kan för övrigt sägas samma sak som om jätteflaskorna med läskedrycker: Volymen 33 cl passar mycket bra, särskilt till måltider. Varför finns öl nästan aldrig i 33 cl burkar?

Se även Folkfetman


 
avdelning: Allmänt   ämne:  

Balansen i naturen Skolans språk


kommentarer

  1. Av  Barbro  2006-11-16 00:59    #

    Min tanke: Förväxling av ölets styrka om även lätt finns i burk. Dessutom kan barn (under 18) bli berusade av tillräckligt många lättöl och de vill nog inte köpa ölet i glasflaska! Tunga att bära kanske? Klirrar mm. Ej coolt…


kommentera:

 
     
 
 
 
Upp
Om du misstänker att jag inte fått din kommentar: Skicka samma kommentar igen! Jag vill gärna visa din kommentar om den rör artikeln men har inte själv kontroll över att alla servrar fungerar... / Tore